DOKK / manpages / debian 12 / kded5 / kded5.8.ca
KDED5(8) Manual d'usuari del kded5 KDED5(8)

kded5 - Dimoni del KDE: provoca l'actualització de la base de dades Sycoca quan cal.

kded5 [--check]

El kded5 consolida una sèrie de petits serveis en un sol procés. Es tracta principalment de serveis de D-Bus proporcionats pels mòduls del KDED, però també gestiona sycoca (un cau binari dels tipus de servei, els tipus MIME i els serveis utilitzats pel KService) i els scripts d'actualització de KConfig, segons sigui necessari.

Per a sycoca, efectuarà un seguiment dels directoris que contenen fitxers .desktop. Quan s'afegeix o elimina un fitxer, espera 5 segons (en el cas d'una sèrie d'actualitzacions) i, a continuació, llança el kbuildsycoca5 per a actualitzar el sycoca.

Per a KConfig, comprova els fitxers d'actualització instal⋅lats recentment, p. ex., els fitxers *.upd utilitzats per a actualitzar els fitxers de configuració quan es canvia el format d'aquests, i executa la utilitat d'actualització KConfig per a realitzar les actualitzacions.

Aquestes tasques també s'executen quan s'inicia el kded5 per a assegurar que la configuració d'usuari està actualitzada.

Normalment no necessitareu executar el kded5 directament. Les sessions d'escriptori Plasma ho fan automàticament, i s'inicia sota demanda quan una aplicació intenta utilitzar una interfície de D-Bus que el proveeix o un dels seus mòduls.

--check

Comprova la base de dades de sycoca, actualitzant-la si cal, i surt.

El kded5 es pot configurar amb el fitxer de configuració a l'estil ini kded5rc. Sobre els sistemes UNIX®, el trobareu a $XDG_CONFIG_HOME/kded5rc. Si no s'ha establert $XDG_CONFIG_HOME, de manera predeterminada estarà a ~/.config/kded5rc.

Les entrades al fitxer de configuració es llegeixen sota demanda, de manera que es poden fer canvis mentre s'està executant el kded5. No obstant això, totes les opcions de configuració actuals, en realitat només afectaran el comportament durant l'arrencada del kded5.

La secció [General] disposa de les següents opcions:

CheckSycoca

Per a actualitzar sycoca durant l'arrencada (predeterminat: true).

CheckUpdates

Per a realitzar les actualitzacions pendents del KConfig durant l'arrencada (predeterminat: true).

CheckFileStamps

Per a comprovar les marques de temps dels fitxers en realitzar l'actualització inicial de sycoca (predeterminat: true). Per a més detalls, vegeu la documentació per a kbuildsycoca5.

DelayedCheck

Per a retardar l'actualització inicial de sycoca prop d'un minut després de començar (predeterminat: false).

Cada mòdul també compta amb una secció [Module-nom] al kded5rc, on el nom és el nom del fitxer d'escriptori del mòdul sense l'extensió .desktop. Aquest conté una opció autoload que especifica si el mòdul s'haurà de carregar automàticament quan s'inicia el kded5 (predeterminat: false). Cal tenir en compte que aquest valor també es pot canviar a través de la interfície de D-Bus del kded5.

kbuildsycoca5(8), kdeinit5(8)

Si us plau, empreu el Seguidor d'errors del KDE[1] (escriviu-hi en anglès) per a informar dels errors.

Faure, David <faure@kde.org>

Mantenidor

Bastian, Waldo <bastian@kde.org>

Autor original

1.
Seguidor d'errors del KDE
https://bugs.kde.org
22 de març de 2014 Frameworks del KDE Frameworks